El Mas

SONY DSCRehabilitat com allotjament rural conserva la seva estructura original. Es troba situat sota l’ermita del Llorito, a 3km de Tarragona, zona de clima suau i agradable, entre la platja i la muntanya,  que saluda l’antiga Tarraco. La casa disposa d’un ampli jardí amb barbacoa i una antiga bassa condicionada per ser utilitzada com a piscina amb depuradora. Des del pati exterior, podreu tenir les millors vistes als boscos i a la ciutat de Tarragona. Amb més de cinc hectàrees, pressumeix de les seves oliveres, 60 de més de 200 anys. Fa uns anys també es cultivaven avellanes, vinya i horta.

 

 

 

 

 

 QUÈ TROBAREU

SONY DSC

El Mas dóna la benvinguda amb un gran rafal al costat d’una barbacoa doble (on fer paelles, calçots…) i grans arbres per per seure a la fresca a l’estiu i per gaudir del sol a l’hivern.

 La casa disposa d’un ampli jardí amb barbacoa i una antiga bassa condicionada per ser utilitzada com a piscina amb depuradora. Des del pati exterior, podreu tenir les millors vistes als boscos i a la ciutat de Tarragona.

També podreu gaudir d’un gran saló amb llar de foc, televisió i pel.lícules de DVD i d’una bibliotecaAquestes estances  disposen de taules grans pels àpats d’amics o familiarsA l’entrada de la casa, un rebedor de 30 metres quadrats ofereix un altre espai de reunió i agradable lectura. La cuina està equipada amb rentavaixelles, rentadora, microones, forn, nevera i congelador. Disposa també de cafetera Dolce Gusto.

A la planta de dalt de la casa trobareu una habitació de matrimoni i dues individuals amb un bany complet amb banyera i un distribuïdor- despatx amb llar de foc.

 

 

 

 ENTORN

SONY DSC

La Masia dels Frares es troba ubicada a tres kilòmetres de Tarragona, ciutat patrimoni de la humanitat, amb un llegat monumental important.

A més, la ciutat està envoltada de meravelloses platges. Des del Mas dels Frares es poden realitzar innombrables excursions, com la que portarà al visitant a conèixer la ruta del císter amb els monestirs de: Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges. Aquesta Proposta cultural s’afegeix a la possibilitat de visitar un litoral a la vora del mar Mediterrani: viles marineres, saborosos peixos i mariscs, i infinitat d’esports nàutics.

El Circuit que comença i acaba en aquesta ermita del Llorito és una bonica sortida caracteritzada per una gran varietat de paisatges: des del clàssic camí asfaltat, un estret i llarg túnel per sota l’AP-7, un pont damunt l’A-7, senders per dins el bosc, caminades per la platja i pels penya-segats, un tros urbà… Tot això acompanyat d’excel·lents vistes sobre el mar, el litoral i la pròpia Tarragona.

 A més, estareu a 10 minuts en cotxe per autovia gratuita d’un dels més emblemàtics parcs d’atraccions: PORT AVENTURA i a 15 minuts de Reus, ciutat modernista. A més, a només una hora de tren o de cotxe estareu a la ciutat de Barcelona.

HISTÒRIA

SONY DSC

El nom del mas dels frares neix quan el besavi, “el padrí Josepet”, es posa a treballar a la fàbrica que tenien a Tarragona els frares de la Chartreuse.

El cim fou fortificat el 1810 davant el perill d’un atac de les tropes napoleòniques, destruit el 1823 per l’exercit dels Cent Mil Fills de Sant Lluis, enviat per la Santa Aliança per restaurar la monarquia absoluta de Ferran VII.Pel que es desprèn de documentació que consta al Arxiu Històric Municipal, al segle XIV ja hi havien ermitans en aquest lloc. El 1780 es construeix una residència al costat del santuari.

La seva situació permet accedir passejant al santuari del Llorito , ubicat al lloc conegut antigament Les Morisques. Al camí de l’ermita hi ha una font, també anomenada antigament “de les morisques” que ja es troba referenciada al segle XV.

El projecte de l’actual ermita va ser realitzat per l’arquitecte D. Joan Zaragona Albi i donat que la Verge de Loreto es la patrona de l’Aviació, simula un hangar i la torre un far de guia per els avions. Actualment s’aplega al seu voltant la comunitat dels Pares Rogacionistes.